Diyoma Ltd

Добре Дошли!

ОБЕДИНЕНИ ПЪТУВАНИЯ - НАЧИН ЗА ЕКОЛОГИЧНО ПЪТУВАНЕ
ОБЕДИНЕНИ ПЪТУВАНИЯ - НАЧИН ЗА ЕКОЛОГИЧНО ПЪТУВАНЕ

ОБЕДИНЕНИ ПЪТУВАНИЯ - НАЧИН ЗА ЕКОЛОГИЧНО ПЪТУВАНЕ

Много хора избират да използват обществения транспорт. Особено жителите на големите градове се предвижват с трамвай или автобус.  Това не само им спестява средства, но и време (на автобусната лента, специално отделена лента на пътя, по която се движат само автобуси, задръстванията не са толкова голям проблем). Но всички са наясно, че общественият транспорт никога няма да ни осигури комфорта на автомобилното пътуване. Може би си струва да се помисли за използване на обединено пътуване?

Какво е обединено пътуване? Това е специална форма на пътуване за споделяне на свободно място в собствения автомобил или ползване на свободно място в колата на друг шофьор. Това е не само добра идея за спестяване на пари, тъй като пътниците си споделят пътните разходи, но също така е и възможност за нови, интересни познанства. Допълнителната полза от обединеното пътуване има и екологично измерение. В резултат от общото пътуване имаме по-малко коли по пътищата, по-малко задръствания и по-малко замърсяване, причинено от емисиите от отработените газове.

От къде се е взела идеята за обединените пътувания?

Началото датира от 50-те години, но реалният растеж е през 70-те години на миналия век. Главната причина беше петролната криза, която направи популярна тази форма на пътуване в Европа и Съединените щати. Интересното е, че в някои страни, необходимостта от намаляване на замърсяванията от отработените газовете принудиха правителствата да въведат конкретни мерки. Появиха се специални ленти за автомобили, превозващи най-малко 2 - 3 човека. Също така в Западна Европа някои държави предназначиха специални места за паркиране за използващите обединени пътувания.В момента много интернет портали обединяват ентусиастите на този алтернативен начин на пътуване.

Просто намерете съответната страница, влезте и намерете маршрута, от който се интересувате. Освен това, в днешния технологичен свят обява за обединено пътуване можете да публикувате или намерите почти навсякъде: мобилни приложения за смартфони, форуми, табла за съобщения, уеб сайтове за обединени пътувания или обикновени страниците с обяви.